petak, 15. travnja 2011.

Znakovi su posvuda

Potražite znakove. Ima ih posvuda. Kamo god nam pogled seže. Gdje god da se nalazimo. Kamo god da krenemo. Šalju nam poruke na svima razumljivom jeziku. Postavljeni su uz naš životni put kako bi nas usmjerili, pokazali u kojem smjeru idemo i kamo bi sve mogli krenuti, ako se na to odlučimo. 
Znakovi su samo drugi izraz za razgovor s Bogom. Oni su načini na koje božansko razgovara s nama, prenosi važne obavijesti za našu lutajuću dušu. Ne prođe niti jedan dan, a da u njemu nema znakova. Mnogi mogu proći, a da ih u njima ne vidimo. Protutnjimo pored njih kao da ne postoje. Zato ostanite budni. Um se uvijek pita zbog nečeg. Na svako od tih pitanja postoji odgovor, umotan u trenutke vašeg života.
Autor knjige Razgovor s Bogom kaže da "život obavještava život putem samog životnog procesa". Tradicionalne religije uče nas da Bog kaže: "Čak i prije no što se zapitaš, ja ću odgovoriti." I zbilja, bog neće u naše glave postaviti pitanje, a da se ne pobrine za odgovor. Doista, svrha pitanja je da nas vodi do odgovora, odnosno do mudrosti koje on krije.  Razgovor s Bogom kaže da vječna mudrost leži u nama. Neki su to protumačili kao da smo pametniji od Boga.  Pa ipak, on je taj koji je stavio mudrost u nas, a život je proces tijekom kojeg se prisjećamo mudrosti, tako što nam biva pokazana iznova i iznova, na mnoge načine i u mnogim oblicima.  Sad je jedino pitanje hoću li slušati odgovor ili neću. Obično ne slušamo. Kao i većina ljudi, često propustimo te znakove. I kad ih "uhvatimo", svejedno krenemo drugim putem, zato što me gotovo u pravilu šalju u smjeru koji mi se čini najizazovnijim.

Za to, naravno, postoji razlog. "Znakovi" koje primamo od života usmjeravaju nas prema iskustvima koja će biti najkorisnija za razvoj našeg duha. To je njihova osnovna svrha. Svrha života samog. Stoga se možete kladiti na to da će signali koje nam život šalje biti izazovni, postavljati nas u situacije u kojima se moramo suočiti s nekim ili nečim i uvijek nam pokazivati prema mjestu koje nam nudi najmoćniju priliku za rast.

Svijet nam i u ovom trenutku govori nešto o nama samima, o smjeru u kojem smo krenuli, o stazama kojima možemo hoditi u budućnosti, odaberemo li ih. Sve što trebamo jest pročitati ih i poslušati. Na žalost, baš kao što to radimo kao pojedinci, kao čovječanstvo složno ignoriramo znakove koje nam život šalje.
Vidimo da je naša vrsta u ozbiljnoj opasnosti i ne trzamo.

Vidimo da je okoliš u kojem živimo ugrožen i ne trzamo.

Vidimo da duhovno propadamo i ne trzamo.

Vidimo znakove kamo god da se okrenemo, gdje god da pogledamo i gledamo ravno kroz njih, kao da ne postoje. Naći ćete ih u naslovima jutarnjih novina. U večernjim vijestima. Posvuda na Mreži. U časopisima koje čitate.
OVO je znak, POGLEDAJTE. Ovo je znak koji traži da PAŽLJIVIJE POGLEDATE ZNAKOVE.
Hoćemo li obratiti pažnju na njih? Vi, sami, odgovorit ćete na to pitanjima u danima koji dolaze. :))

Nema komentara:

Objavi komentar