nedjelja, 5. lipnja 2011.

Dolazak Pape Benedikta XVI. u Hrvatsku

Evo odlučila sam malo pisati i o ovom <velikom> događaju, koji je moram priznati više me tjerao da plaćem od muke nego da budem sretna. Da, bila sam u Zagrebu kad je Papa došao, al nisam si <priuštila> uživo gledati taj doček. Dovoljno ogorčenje mi je bila televizija i  pogled na sve one kreme našeg društva. Jedan pogled na njih, a drugi kroz prozor i ugledaš , pa može se reči i lijepo obučenog čovjeka koji traži nešto po kontejneru. Možda grješim, al meni je sve to naopako.  Ja jednostavno ne mogu da shvatim koja je postala uloga crkve, Pape i ostalih takozvanih Božijih dužnosnika.

Vjerska oligarhija u potpunosti se slaže s političkom kad su u pitanju njihovi (ne i narodni) „povijesni ciljevi“: Hrvatsku treba hitno utrpati u nedemokratsku federaciju Europsku uniju! Papa je istaknuo kako bi bilo „logično, pravedno i potrebno da Hrvatska uđe u Europsku uniju gdje povijesno i kulturno oduvijek pripada“. Zašto poglavar rimske crkve namjerno miješa Europu i Europsku uniju i toliko želi da (i) Hrvatska uđe u EU?




Otkud mu podatak da Hrvatima skaču srca od radosti kad misle na trenutak pristupanja Uniji zbilja nije jasno. Budući da i najoptimističnija, od oligarhije naručena istraživanja o podršci naroda pristupanju Hrvatske Uniji uglavnom sadrže i podatak da čak ni oni koji ulazak u EU podržavaju ne smatraju da će se samim time nešto spektakularno promijeniti nabolje. Stoga je vrlo upitno raduju li se građani Hrvatske kad misle o pristupanju naše zemlje toj neoliberalnoj korporatističkoj federaciji.

U dvojbi o istinskim namjerama i ciljevima neke organizacije, najbolje je pogledati plodove koje donosi, pa tek onda razmisliti treba li joj vjerovati. To je teško učiniti ako toj organizaciji unaprijed poklonimo svoje povjerenje. No, kome i uz obilje dokaza krljušti nikako da spadnu s očiju, taj ima pravo vjerovati što mu drago, pa makar to bilo i ono što mu servira takva organizacija. Zapazivši začuđujuću sklonost te organizacije Europskoj uniji uz njezinu neprijepornu sklonost gomilanju enormnih materijalnih dobara, kad netko ne bi znao da se radi o crkvi mogao bi pomisliti da je zapravo riječ o korporaciji.

Svoje ciljeve o uspostavi i njegovanju hladnog neoliberalnog korporatističkog kapitalizma nasuprot bijedi malog čovjeka, kao ni posvemašnji deficit demokracije u svojim institucijama Unija uopće ni ne krije — sve je jasno da jasnije ne može biti. Nitko ne može danas reći da je o temeljima na kojima počiva Unija neobaviješten. Čak ni papa.

Papa je 4. lipnja 2011. došao u Hrvatsku da bi blagoslivljao vjernike, prenio poruku mira, družio se s mladima, zajedno sa svojom pastvom proslavio „dan hrvatske katoličke obitelji“ — i poslao jasnu političku poruku da Hrvatska mora u Europsku uniju! Ostaje nam samo nadati se da će i oni koji mu vjeruju shvatiti zašto zapravo papa u celofan vjere vješto uvija oligarhijsku odluku o prodaji Hrvatske institucijama Europske unije i Novoga svjetskog poretka.

Nema komentara:

Objavi komentar